Sernik na zimno

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser biały

    1 kg
  • masło

    15 dag
  • cukier puder

    1 szklanka
  • żółtko jajek

    2 szt
  • galaretka agrestowa

    2 szt
  • galaretka wiśniowa

    1 szt
  • tłuszcz do formy

  • wiórki kokosowe

    do formy
  • herbatniki

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Sernik na zimno foto
Wykonanie:
Ser utrzeć na krem- odstawić.
Krok 2 - Sernik na zimno foto
Masło utrzeć z żółtkami, cukrem pudrem, połączyć z serem i wszystko razem dokładnie utrzeć. Galaretkę agrestową rozpuścić w ½ litrze wrzącej wody, ostudzić i lekko tężejącą wymieszać z masą serową.
Krok 3 - Sernik na zimno foto
Formę posmarować tłuszczem, posypać wiórkami kokosowymi i wyłożyć spód herbatnikami, wylać masę serowa. Galaretkę wiśniową przyrządzić według opisu na opakowaniu i zimną zalać sernik w formie. Przenieść w chłodne miejsce. Kroić na następny dzień.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Monika-twin 26.04.2015 14:30
fajny sernik.
Damiano 26.04.2015 12:14
uwielbiam taki sernik
Janina 26.04.2015 10:24
Lubię serniki;)
Maridka19 26.04.2015 09:45
Pysznie wygląda :)
pestka 26.04.2015 09:14
bardzo smaczny deser

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat