Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 1 kg
masło 15 dag
cukier puder 1 szklanka
żółtko jajek 2 szt
galaretka agrestowa 2 szt
galaretka wiśniowa 1 szt
tłuszcz do formy
wiórki kokosowe do formy
herbatniki 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Ser utrzeć na krem- odstawić.
Krok 1 - Sernik na zimno foto
2
Masło utrzeć z żółtkami, cukrem pudrem, połączyć z serem i wszystko razem dokładnie utrzeć. Galaretkę agrestową rozpuścić w ½ litrze wrzącej wody, ostudzić i lekko tężejącą wymieszać z masą serową.
Krok 2 - Sernik na zimno foto
3
Formę posmarować tłuszczem, posypać wiórkami kokosowymi i wyłożyć spód herbatnikami, wylać masę serowa. Galaretkę wiśniową przyrządzić według opisu na opakowaniu i zimną zalać sernik w formie. Przenieść w chłodne miejsce. Kroić na następny dzień.
Krok 3 - Sernik na zimno foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 26.04.2015 14:30
fajny sernik.
Damiano
Damiano 26.04.2015 12:14
uwielbiam taki sernik
Janina 26.04.2015 10:24
Lubię serniki;)
Maridka19 26.04.2015 09:45
Pysznie wygląda :)
pestka 26.04.2015 09:14
bardzo smaczny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak