Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser 1 kg (z wiaderka)
brzoskwinie w puszce 1 puszka
Żelatyna wieprzowa Prymat 25 g
galaretka niebieska 2 szt
cukier puder 1,5 szklanki
cukier waniliowy
biała czekolada 1 tabliczka
biszkopty okrągłe
śmietana 30% 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno

Dno tortownicy wyłożyłem biszkoptami. Brzoskwinie osączyłem z zalewy ,pokroiłem na kawałki ,wymieszałem z serem ,cukrem pudrem i cukrem waniliowym.

Czekoladę rozpuściłem w kąpieli wodnej ,dodałem śmietankę i wymieszałem z masą serową.

Żelatynę rozpuściłem w gorącej wodzie ,jak ostygła dodałem do sera i dokładnie wymieszałem.

Masę wstawiłem na pół godziny do lodówki ,po czym przelałem do tortownicy. Ponownie wstawiłem do lodówki ,żeby stężała.

Galaretki zrobiłem wg przepisu na opakowaniu (w mniejszej ilości gorącej wody). Wstawiłem do lodówki na pół godziny ,po czym wylałem na wierzch sernika. Całość chłodziłem w lodówce do stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madziela 30.12.2014 13:16
bosko wyglada i pewnie tez tak smakuje
noninka77 25.11.2014 16:30
Piękna prezentacja :)
Jadwiga/Jaga85 25.11.2014 15:45
Pyszny deserek!
Malinka 25.11.2014 15:05
Bardzo lubię takie ciacha...są pyszne!
erym 25.11.2014 14:43
dla mnie cudo!
mysza75 25.11.2014 14:37
jakie pyszne ciacho do kawki
Wiktoria29 25.11.2014 13:59
prosto i smacznie
Konczi 25.11.2014 12:57
ślicznie wygląda :)
Futka 25.11.2014 12:37
Boski ten Twój sernik! Pycha :D
bietka 25.11.2014 12:27
wygląda smakowicie :)
wwwiolka 25.11.2014 12:17
Fajny sernik i piękna porcelana.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak