Sernik na zimno

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser

    1 kg (z wiaderka)
  • brzoskwinie w puszce

    1 puszka
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    25 g
  • galaretka niebieska

    2 szt
  • cukier puder

    1,5 szklanki
  • cukier waniliowy

  • biała czekolada

    1 tabliczka
  • biszkopty okrągłe

  • śmietana 30%

    100 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dno tortownicy wyłożyłem biszkoptami. Brzoskwinie osączyłem z zalewy ,pokroiłem na kawałki ,wymieszałem z serem ,cukrem pudrem i cukrem waniliowym.

Czekoladę rozpuściłem w kąpieli wodnej ,dodałem śmietankę i wymieszałem z masą serową.

Żelatynę rozpuściłem w gorącej wodzie ,jak ostygła dodałem do sera i dokładnie wymieszałem.

Masę wstawiłem na pół godziny do lodówki ,po czym przelałem do tortownicy. Ponownie wstawiłem do lodówki ,żeby stężała.

Galaretki zrobiłem wg przepisu na opakowaniu (w mniejszej ilości gorącej wody). Wstawiłem do lodówki na pół godziny ,po czym wylałem na wierzch sernika. Całość chłodziłem w lodówce do stężenia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Madziela 30.12.2014 13:16
bosko wyglada i pewnie tez tak smakuje
noninka77 25.11.2014 16:30
Piękna prezentacja :)
Jadwiga/Jaga85 25.11.2014 15:45
Pyszny deserek!
Malinka 25.11.2014 15:05
Bardzo lubię takie ciacha...są pyszne!
erym 25.11.2014 14:43
dla mnie cudo!
mysza75 25.11.2014 14:37
jakie pyszne ciacho do kawki
Wiktoria29 25.11.2014 13:59
prosto i smacznie
Konczi 25.11.2014 12:57
ślicznie wygląda :)
Futka 25.11.2014 12:37
Boski ten Twój sernik! Pycha :D
bietka 25.11.2014 12:27
wygląda smakowicie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat