Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Serek philadelphia 30 dag
śmietana kremowa 30% lub 36% 300 ml
biszkopty okrągłe 1 opakowanie
cukier waniliowy 2 opakowania
sos żurawinowy do polania

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno

Spód i boki tortownicy wyłożyć biszkoptami. Śmietanę ubić wraz z cukrem waniliowym. Małymi porcjami dodawać serek. Całość zmiksować na jednolitą masę. Masę serową wyłożyć na biszkoptach i schłodzić w lodówce przez przynajmniej 4 godziny. Przed podaniem każdą porcję polać sosem żurawinowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 07.08.2014 15:49
wygląda nieziemsko, pyszny i piękny sernik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak