Sernik na zimno

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Serek philadelphia

    30 dag
  • śmietana kremowa 30% lub 36%

    300 ml
  • biszkopty okrągłe

    1 opakowanie
  • cukier waniliowy

    2 opakowania
  • sos żurawinowy

    do polania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Spód i boki tortownicy wyłożyć biszkoptami. Śmietanę ubić wraz z cukrem waniliowym. Małymi porcjami dodawać serek. Całość zmiksować na jednolitą masę. Masę serową wyłożyć na biszkoptach i schłodzić w lodówce przez przynajmniej 4 godziny. Przed podaniem każdą porcję polać sosem żurawinowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
caralajna 07.08.2014 15:49
wygląda nieziemsko, pyszny i piękny sernik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat