Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serek homogenizowany 4 opakowania
cukier puder 1 szklanka
cukier wanilinowy 1 opakowanie
Żelatyna wieprzowa Prymat 50 gram
galaretka czerwona 2 opakowania
biszkopty okrągłe 1,5 paczki
woda 1 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno

1. Galaretkę rozpuścić w wodzie według przepisu na opakowaniu. Odstawić, aby trochę stężała.

2. Żelatynę namoczyć w 3/4 szklanki przegotowanej zimnej wody. Wymieszać i odstawić na 15-20 minut. Po tym czasie dodać szklankę gorącej przegotowanej wody, wymieszać i wystudzić.

3. Serki, cukier puder i cukier waniliowy wymieszać, dodać do tego wystudzoną żelatynę i dokładnie wymieszać.

4. Biszkopty wyłożyć na dnie tortownicy, wylać na nie część masy serowej, ponownie ułożyć kilka biszkoptów i wylać resztę masy serowej. Na wierzch delikatnie wylać galaretkę. Wstawić do lodówki na 12 godzin.

Rada: Zamiast żelatyny można użyć galaretki rozpuszczonej w małej ilości wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasiaaa 08.03.2014 11:23
Polecam :):):)
halina17 02.03.2014 13:16
Dobry sernik na zimno.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak