SERNIK NA ZIMNO

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biszkopty okrągłe

    1 opakowanie
  • dżem malinowy

    1/2 słoika
  • galaretka cytrynowa

    1 opakowanie
  • serek Danio waniliowy

    2 opakowania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Galaretkę przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu (dodając trochę niej wody wtedy masa lepiej stężeje), i odstawić do wystygnięcia.

Dno i boki tortownicy wyłożyć biszkoptami.

Biszkopty które są na spodzie dokładnie pokryć dżemem malinowym.

Do ostudzonej , lekko już tężejącej galaretki dodać serki i dobrze wymieszać (można też użyć miksera).

Gotową masę wylać na przygotowane wcześniej biszkopty i dżem.

Całość odstawić do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Monika-twin 23.06.2013 22:24
ale łatwo zrobic amusi byc pycha
paulina2157 20.02.2013 17:43
świetnie wygląda i na pewno jest pyszny wypróbuję ten przepis na niedzielę
miroslawa 20.02.2013 15:16
smaczny serniczek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat