Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SERNIK NA ZIMNO

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biszkopty okrągłe 1 opakowanie
dżem malinowy 1/2 słoika
galaretka cytrynowa 1 opakowanie
serek Danio waniliowy 2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: SERNIK NA ZIMNO

Galaretkę przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu (dodając trochę niej wody wtedy masa lepiej stężeje), i odstawić do wystygnięcia.

Dno i boki tortownicy wyłożyć biszkoptami.

Biszkopty które są na spodzie dokładnie pokryć dżemem malinowym.

Do ostudzonej , lekko już tężejącej galaretki dodać serki i dobrze wymieszać (można też użyć miksera).

Gotową masę wylać na przygotowane wcześniej biszkopty i dżem.

Całość odstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 23.06.2013 22:24
ale łatwo zrobic amusi byc pycha
paulina2157 20.02.2013 17:43
świetnie wygląda i na pewno jest pyszny wypróbuję ten przepis na niedzielę
miroslawa 20.02.2013 15:16
smaczny serniczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak