Sernik na zimno

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser biały

    500 g
  • biszkopty okrągłe

    1 opakowanie
  • śmietana kremówka

    250 ml
  • cukier puder

    4 łyżki
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    2 łyżki
  • brzoskwinie

    1 puszka
  • galaretka wiśniowa

    1 opakowanie
  • banan

    3 sztuki
  • serek homogenizowany

    700 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Biszkopty ułożyć na spodzie tortownicy.
Kremówkę ubić, a pod koniec ubijania dodać cukier puder, następnie stopniowo dodawać serek homogenizowany cały czas miksując.
Żelatynę rozpuścić w 34 szklanki gorącej wody i wystudzić. Wlać do masy serowej i miksować na najwyższych obrotach. Do masy dodać pokrojony w kosteczkę banan. Przełożyć masę do tortownicy, na masie ułożyć cząstki brzoskwiń, wstawić do lodówki. Przygotować galaretkę, jak zacznie tężeć wylać ją na masę serową.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
emeslive 04.11.2012 21:40
Smakowicie wygląd, podoba mi się!
parysek10 04.11.2012 18:44
pychotka
bietka 04.11.2012 18:15
uwielbiam
Bogusiaz 04.11.2012 18:06
przypomina mi to sernik mojej mamy-pycha
Bogusiaz 04.11.2012 18:06
przypomina mi to sernik mojej mamy-pycha
Krakowianka 04.11.2012 17:22
cudowny!
Cukiereczek13 04.11.2012 17:14
wspaniały :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat