Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 500 g
biszkopty okrągłe 1 opakowanie
śmietana kremówka 250 ml
cukier puder 4 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
brzoskwinie 1 puszka
galaretka wiśniowa 1 opakowanie
banan 3 sztuki
serek homogenizowany 700 g

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno

Biszkopty ułożyć na spodzie tortownicy.
Kremówkę ubić, a pod koniec ubijania dodać cukier puder, następnie stopniowo dodawać serek homogenizowany cały czas miksując.
Żelatynę rozpuścić w 34 szklanki gorącej wody i wystudzić. Wlać do masy serowej i miksować na najwyższych obrotach. Do masy dodać pokrojony w kosteczkę banan. Przełożyć masę do tortownicy, na masie ułożyć cząstki brzoskwiń, wstawić do lodówki. Przygotować galaretkę, jak zacznie tężeć wylać ją na masę serową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

emeslive 04.11.2012 21:40
Smakowicie wygląd, podoba mi się!
parysek10 04.11.2012 18:44
pychotka
bietka 04.11.2012 18:15
uwielbiam
Bogusiaz 04.11.2012 18:06
przypomina mi to sernik mojej mamy-pycha
Bogusiaz 04.11.2012 18:06
przypomina mi to sernik mojej mamy-pycha
Krakowianka 04.11.2012 17:22
cudowny!
Cukiereczek13 04.11.2012 17:14
wspaniały :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak