Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jajko 4 szt
cukier 4 łyżki
mąka 4 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
ser 1 kg
cukier puder 1 szkl
margaryna 250 g
budyń śmietankowy 2 szt
jajko 4 szt
Ponadto: mandarynki 5 szt
galaretka pomarańczowa 2 szt
galaretka 10 pokrojona w kostkę

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno

Biszkopt: białka ubić z cukrem, stopniowo dodawać żółtka a na koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem, wylać na blachę i upiec. Masa serowa: margarynę utrzeć z cukrem pudrem, dodawać po jednym żółtku, następnie dodać ser, budynie i ubitą pianę z białek. Na upieczony biszkopt wyłożyć masę serową, na to poukładać mandarynki i galaretkę w kostkę i zalać gęstniejącymi galaretkami czerwonymi. Wstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 18.04.2013 08:28
prezentuje się bardzo apetycznie
natalia.doradca 13.04.2013 09:26
bardzo apetyczny
babi17 12.04.2013 08:17
super ciasto
monisia1977 20.10.2012 05:26
dobre
sara1 19.10.2012 22:10
wygląda świetnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak