Sernik na zimno

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier puder

    3 łyżki
  • galaretka truskawkowa

    1 szt
  • brzoskwinie

    1 puszka
  • galaretka cytrynowa

    1 szt
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    2 łyżki
  • woda

    3/4 szkl
  • kremówka

    2 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Truskawkową galaretką rozpuścić w 2 szkl wody, schłodzić, pokroić w kostkę. Brzoskwinie odsączyć na sitku, pokroić w kostkę.

Śmietanę ubić na sztywno, następnie dodać cukier puder. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, dokładnie mieszamy, chłodzimy i wlewamy do śmietany, dokładnie mieszamy dokładając kostki galaretki i brzoskwinie. Wstawiamy ciasto do lodówki.

Wierzch polewamy galaretką cytrynową zrobioną wg przepisu na opakowaniu, ponownie wstawiamy do lodówki do stężenia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
maryśka 19.06.2011 10:26
pycha
ZEWA 14.12.2010 23:07
u mnie to się nazywa śmietanowiec
Ewa104 15.10.2010 09:36
Pyszności!
Kate131 14.07.2010 10:46
sernik bez sera?przepis fajny tylko inaczej bym go nazwała:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat