Sernik na zimno

Sernik na zimno

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1 l
  • jaja

    4
  • śmietana kwaśna

    250 g
  • masło

    1 kostka
  • cukier puder

    125 g
  • cukeir waniliowy

    1
  • galaretki pomarańczowe

    2
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sernik na zimno

Na gotujące się mleko wlać rozbełtane jaja ze śmietaną i gotować do zrobienia się serka. Po ostygnięciu przecedzić. Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, następnie ucierać tę masę z serkiem. Na spód ułożyć biszkopty. Pączujemy biszkopty syropem z puszek z owocami. Na biszkopty nakładamy masę serową. Na wierzchu układamy owoce, a następnie zalewamy je galaretką. Wkładamy do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (26)

babcia
babcia 29.10.2012 09:48
pyszny
babcia
babcia 29.10.2012 09:48
pyszny
TyTaN 29.03.2012 21:22
sernik na zimno to idealny deser..
Tika4444 25.02.2012 19:15
zjadłoby sie, mniam
Tika4444 25.02.2012 19:15
zjadłoby sie, mniam
Anna141
Anna141 27.07.2011 11:12
wygląda apetycznie :)
gosia561 17.04.2011 12:26
nie przepadam za serem na słodko
Norgiusz 05.03.2011 06:07
dobry przepis
Magdalena80 24.02.2011 23:19
pyszności
Mariolka1 18.02.2011 23:35
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat