Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twarożek 60 dag
jajko 3 szt
skórka cytrynowa 1 łyżka
cukier 3/4 szklanki
masło 1/3 kostki
jagody 1/2 szklanki
maliny świeże 1/2 szklanki
galaretka cytrynowa opakowanie
galaretka malinowa opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno

Jajka ugotować na twardo. Galaretki rozrobić tak, jak podaje instrukcja na opakowaniu. Twaróg, skórkę cytrynową i jajka zmiksować na jednolitą masę. Dodać cukru i skórki cytrynowej. Masło trzeba ucierać w mikserze i stopniowo dodawać masę twarożkową i galaretkę żółtą. Masę wlać do foremek i ułożyć na niej owoce. Zalać lekko stężałą galaretką malinową. Wstawić do lodówki na 3-4 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 23.04.2012 22:33
uwielbiam :)
Andysz 21.04.2012 01:12
super;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak