Sernik na zimno

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • twaróg

    50 dag
  • śmietana

    1/2 litr
  • cukier

    20 dag
  • żółtko jajek

    4
  • mleko

    1/4 litr
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    3 łyżka
  • ananas

    1 puszka
  • galaretka

    2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na ciasto: 15 dag mąka, masło 8 dag, cukier 5 dag, żółtko 1, sól
Z podanych składników zarobić ciasto. Rozwałkować, piec 20 minut w 200 stopni C. Mleko podgrzać z cukrem, solą i żółtkami. Dodać żelatynę. Śmietanę ubić, twaróg utrzeć dodać do mleka. Na spód położyć masę twarogową. Na to ananasa i polać rozpuszczonymi galaretkami. Odstawić do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 18.04.2013 10:04
mój ulubiony serniczek
eduszo 28.11.2011 12:48
Takim sernikiem napewno podbijemy każdy rzołądek.
ronald88 23.11.2011 10:17
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat