Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretki owocowe 3 sztuki
Żelatyna wieprzowa Prymat 6 łyżeczek
serki waniliowe 3
biszkopty okrągłe 1 paczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno

Ja zawsze używam różnych smaków galaretek. Każdą rozpuszczam i mocno schładzam. Każdy z serków mieszam z 2 łyżeczkami żelatyny rozpuszczonej w gorącej wodzie. Biszkopty układam w tortownicy. Wlewam na przemian serek i galaretki,tak aby na wierzchu była galaretka. Między każdą z warstw wkładam do lodówki, aby wszystko stężało.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 14.11.2012 08:43
palce lizać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak