Sernik na zimno

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biszkopty okrągłe

    1 opak.
  • sernik na zimno

    1 opak.
  • serki homogenizowane

    300 g
  • mleko

    420 ml
  • galaretka cytrynowa

    2 opak.
  • syrop z brzoskwiń z puszki

  • brzoskwinie w puszce

    3 połówki
  • kremówka

    330 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Tortownicę wyłożyć biszkoptami. Biszkopty nasączyć syropem z brzoskwiń.
2. Mleko zmiksować z sernikiem. Do ubitej masy dodać serki homogenizowane. Zmiksować. Wyłożyć na biszkopty. Na wierzch poukładać pokrojone brzoskwinie.
3. Galaretkę ugotować wg przepisu na opakowaniu. Tężejącą galaretkę wylać na owoce.
4. Ubić kremówkę (można dodać rozpuszczoną żelatynę, wymieszać). Zrobić chmurki (patrz zdjęcie) za pomocą szprycy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ewaa 10.12.2011 20:30
wygląda bosko:)
ewasylwia 08.07.2011 10:50
pyszności
Misiabe 08.07.2011 03:14
oj zjadła bym kawałeczek... :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat