Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty okrągłe 1 opak.
sernik na zimno 1 opak.
serki homogenizowane 300 g
mleko 420 ml
galaretka cytrynowa 2 opak.
syrop z brzoskwiń z puszki
brzoskwinie w puszce 3 połówki
kremówka 330 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno

1. Tortownicę wyłożyć biszkoptami. Biszkopty nasączyć syropem z brzoskwiń.
2. Mleko zmiksować z sernikiem. Do ubitej masy dodać serki homogenizowane. Zmiksować. Wyłożyć na biszkopty. Na wierzch poukładać pokrojone brzoskwinie.
3. Galaretkę ugotować wg przepisu na opakowaniu. Tężejącą galaretkę wylać na owoce.
4. Ubić kremówkę (można dodać rozpuszczoną żelatynę, wymieszać). Zrobić chmurki (patrz zdjęcie) za pomocą szprycy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 10.12.2011 20:30
wygląda bosko:)
ewasylwia 08.07.2011 10:50
pyszności
Misiabe 08.07.2011 03:14
oj zjadła bym kawałeczek... :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak