Sernik na zimno

Sernik na zimno

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana 30%

    400 ml
  • śnieżka

    2 opakowania
  • galaretka cytrynowa

    2 opakowania
  • galaretka owocowa

    1 opakowanie
  • biszkopty okrągłe

  • ser biały

    500 (zmielony)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dwie galaretki cytrynowe rozpuścić w 2 szklankach wody. Odstawić do stężenia.

Biszkopty (najlepiej namoczone w jakimś alkoholu lub wodzie wymieszanej z cukrem i cytryną) wyłożyć do tortownicy.

Dobrze schłodzoną śmietanę ubić, na końcu ubijania dodać 2 śnieżki. Do ubitej śmietany dodajemy biały ser. Wszystko delikatnie mieszamy łyżką lub mikserem na najniższych obrotach. Na koniec dodajemy galaretkę i dokładnie mieszamy. Masę wylewamy na biszkopty. Ciasto wstawiamy do lodówki aby stężało (minimum 1h).

Galaretkę (w dowolnym kolorze) przygotowujemy wg przepisu. Na cieście układamy dowolne owoce i zalewamy tężejącą galaretkę. Znowu wstawiamy do lodówki do stężenia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat