Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 30% 400 ml
śnieżka 2 opakowania
galaretka cytrynowa 2 opakowania
galaretka owocowa 1 opakowanie
biszkopty okrągłe
ser biały 500 (zmielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno

Dwie galaretki cytrynowe rozpuścić w 2 szklankach wody. Odstawić do stężenia.

Biszkopty (najlepiej namoczone w jakimś alkoholu lub wodzie wymieszanej z cukrem i cytryną) wyłożyć do tortownicy.

Dobrze schłodzoną śmietanę ubić, na końcu ubijania dodać 2 śnieżki. Do ubitej śmietany dodajemy biały ser. Wszystko delikatnie mieszamy łyżką lub mikserem na najniższych obrotach. Na koniec dodajemy galaretkę i dokładnie mieszamy. Masę wylewamy na biszkopty. Ciasto wstawiamy do lodówki aby stężało (minimum 1h).

Galaretkę (w dowolnym kolorze) przygotowujemy wg przepisu. Na cieście układamy dowolne owoce i zalewamy tężejącą galaretkę. Znowu wstawiamy do lodówki do stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak