sernik na zimno

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    1 gram
  • mleko

    3/4 szklanki
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    6 łyżeczek
  • jajka

    4 sztuki
  • serki homogenizowane

    2 sztuyki
  • cukier

    1 szklanka
  • galaretka brzoskwiniowa

  • biszkopty okrągłe

  • owoce

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mleko zagotować, ostawić z ognia, gorącym mlekiem zalać żelatynę. Żółtka utrzeć z cukrem na biało. Dodać serki i stygnącą żelatynę a następnie ubitą pianę z białek Wymieszać i wlać do formy natłuszczonej wcześniej margaryną ( nie koniecznie ) i wyłożonej biszkoptami . Do środka włożyć owoce lub kawałki galaretki. Gdy się zsiądzie na wierz wylać tężejącą galaretkę i udekorować owocami .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat