Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik na zimno

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 gram
mleko 3/4 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat 6 łyżeczek
jajko 4 sztuki
serki homogenizowane 2 sztuyki
cukier 1 szklanka
galaretka brzoskwiniowa
biszkopty okrągłe
owoce

Przepis i sposób przygotowania na: sernik na zimno

Mleko zagotować, ostawić z ognia, gorącym mlekiem zalać żelatynę. Żółtka utrzeć z cukrem na biało. Dodać serki i stygnącą żelatynę a następnie ubitą pianę z białek Wymieszać i wlać do formy natłuszczonej wcześniej margaryną ( nie koniecznie ) i wyłożonej biszkoptami . Do środka włożyć owoce lub kawałki galaretki. Gdy się zsiądzie na wierz wylać tężejącą galaretkę i udekorować owocami .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak