sernik na zimno

sernik na zimno

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serek homogenizowany

    2 szt
  • jaja

    3 szt
  • margaryna

    0,5 kostki
  • cukier waniliowy

    1 saszetka
  • galaretka

    1 saszetka
  • cukier

    3/4 szklanki
  • mleko

    1 szklanka
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mleko i żelatynę podgrzać żeby się rozpuściło, białka ubić na pianę,
cukier żółtka i masło rozetrzeć z serkami i żelatyną przestudzoną. Na końcu dodać pianę, wysmarować formę i wlać sernik. zrobić galaretkę i zalać sernik. w zależności od gustu dodać owoce

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
suzana 01.09.2011 16:12
świetne!
Katarzyna/kate1980 24.06.2011 20:34
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat