Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik na zimno

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serek homogenizowany 2 szt
jaja 3 szt
margaryna 0,5 kostki
cukier waniliowy 1 saszetka
galaretka 1 saszetka
cukier 3/4 szklanki
mleko 1 szklanka
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: sernik na zimno

mleko i żelatynę podgrzać żeby się rozpuściło, białka ubić na pianę,
cukier żółtka i masło rozetrzeć z serkami i żelatyną przestudzoną. Na końcu dodać pianę, wysmarować formę i wlać sernik. zrobić galaretkę i zalać sernik. w zależności od gustu dodać owoce

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 01.09.2011 16:12
świetne!
Katarzyna/kate1980 24.06.2011 20:34
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak