sernik na zimno

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    120 g
  • jajko

    3 sztuki
  • cukier

    180 g
  • mleko

    200 g
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    2 łyżki
  • Biszkopty

    250 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Ser i margarynę przepuścić przez maszynkę. Z cukru odjąć jedną łyżkę. Żółtko utrzeć z pozostałą ilością cukru i dodać do sera. Białka ubić na pianę, pod koniec ubijania dodać łyżkę cukru. Pianę dodać do sera. Żelatynę zagotować z mlekiem- mieszając w czasie gotowania, ostudzić, dodać do masy serowej i wymieszać. Wyłożyć masę do formy i pozostawić do zastygnięcia w chłodnym miejscu. Formę wyłożyć biszkoptami. Na wierzchu sernik można polać galaretką jeśli ktoś preferuje.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
BozenA 30.05.2012 11:36
mmm
BozenA 30.05.2012 11:36
mmm
Małgorzata113 10.04.2011 09:44
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat