Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka cytrynowa 1 szt
masło 5 dag
galaretka truskawkowa 1 szkl
cukier waniliowy 2 łyżeczki
cukier puder 1/2 szkl
jajko 3 szt
herbatniki 10 dag
owoce 20 dag
twaróg 70 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno

Cytrynową galaretkę rozpuścić w ½ szkl wrzącej wody. Truskawkową według przepisu na opakowaniu. Masło utrzeć z cukrem, żółtkami dodając przemielony ser. Białka ubić na sztywną pianę. Do masy serowej dodać tężejącą galaretkę cytrynową, pianę z białek i wymieszać. Dno tortownicy wyłożyć herbatnikami. Masę serowa wyłożyć na herbatniki, na wierzch położyć owoce i zalać truskawkową galaretką. Sernik przed podaniem schłodzić w lodowce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 20.07.2013 22:18
Uwielbiam serniki.
Seba 26.12.2011 00:44
mój ulubiony

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak