Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik na zimno

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty okrągłe 1 op
galaretki truskawkowe 2 op
mandarynki w puszce w zalewie 1 puszka
sernik na zimno gellwe 1 op
serki Danio 2 szt
mleko 0,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: sernik na zimno

Na dno formy wyłożyć biszkopty, do mleko wsypać mieszankę Gellwe i miksować 5 minut kolejnie dodać serki danio i miksować ok 2 minut, gotową masę przełożyć na formę z biszkoptami, rozpuścić galaretki w 3,5 szkl wody , Na zastygniętą masę układamy mandaryki i zalewamy je tężejącą galaretką, chłodzimy w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 28.07.2012 23:04
smakowity serniczek
Renataj 02.05.2012 20:23
Wygląda super i pewnie równie super smakuje.
bami 06.03.2012 09:34
Ależ kolor! :)
Ela15 25.04.2011 13:10
ślicznie wygląda
ilka_86 13.03.2011 10:24
pyszniutki jest:)
gusia1000 19.02.2011 00:29
Pięknie wygląda.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak