Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Dzisiaj przygotowałam prosty, szybki i smaczny sernik na zimno. Sernik z ananasem i galaretką zasmakował domownikom i szybko znikł z talerza.

Składniki:

Składniki:

Biszkopty 1 opakowanie
bita śmietana w proszku 1 opakowanie
mleko 200 mililitrów
ksylitol 4 łyżki
galaretka niebieska 1 opakowanie
galaretka cytrynowa 1 opakowanie
serek waniliowy 2 opakowania
ananas z puszki 1 puszka

Porada

Zamiast ksylitolu może być cukier. Jeżeli chcemy z innymi owocami to wtedy owoce mieszamy z masą serową ze śmietanką typu bita śmietana.

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno

Tortownicę o średnicy 26 cm wyłożyć biszkoptami. Bitą śmietanę przygotować według opisu na opakowaniu, dodać serki waniliowe, dokładnie wymieszać. Galaretkę cytrynową rozpuścić w 200 ml przegotowanej gorącej wodzie z 2 łyżkami ksylitolu. Po całkowitym rozpuszczeniu i wystudzeniu galaretkę połączyć z przygotowaną masą i wymieszać. Masę przełożyć na biszkopty w tortownicy, na masie ułożyć odsączone plastry ananasa lekko je wciskając w masę. Całość wstawić do całkowitego stężenia do lodówki. W trakcie przygotować według opisu na opakowaniu niebieską galaretkę (tylko z mniejszą ilością wody - 400 ml) dodając pozostałe 2 łyżki ksylitolu. Wystudzoną galaretkę wylać na stężone ciasto i ponownie włożyć do lodówki. Serniczek w sam raz do popołudniowej kawki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 27.06.2018 17:26
Dobra slodkość.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak