Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na spodzie z ciastek

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Spód

herbatniki 200 g
masło 2 łyżki
kakao 1 łyżka

Masa serowa

ser biały 1 kg
jajko 6 sztuk
masło 1 kostka
cukier 1 szklanka
aromat waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na spodzie z ciastek

Kroki postępowania

1
Ciastka pokruszyć i utrzeć z masłem i kakao. przygotowaną masę wsypać do formy wysmarowanej masłem, utworzyć równą warstwę o grubości około 1-2 cm.
Krok 1 - Sernik na spodzie z ciastek foto
2
Białka jajek oddzielić od żółtek. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, następnie dodać żółtka, potem ser (najlepiej ser twarogowy, przeznaczony do ciast) i aromat.
Z białek ubić sztywną pianę (z odrobiną soli), delikatnie łyżką połączyć z masą serową.
Krok 2 - Sernik na spodzie z ciastek foto
3
Masę wylać na spód w foremce. Piec około godzinę w temperaturze 180 stopni. Pozostawić do wystygnięcia.
Krok 3 - Sernik na spodzie z ciastek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 03.01.2016 14:34
smaczny jak wszystkie serniki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak