Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Sernik na spodzie z biszkoptów

4.8
(17)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopty
paczka
masło
100 g
ser biały
1 kg
żółtko jajek
6 szt
cukier
1 szkl
budyń śmietankowy
2 szt
mleko
1 szkl
śmietana kremówka
0,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na spodzie z biszkoptów

Żółtka utrzeć na puszystą masę z cukrem. Śmietanę ubić. Ser wymieszać lub miksowac na wolnych obrotach z żółtkami, mlekiem, smietana i budyniami. Biszkopty wrzucić do blendera razem z masłem i miksować. Powstałym "ciastem" wyłożyc spód tortownicy. Na spód wylać mase serową. Piec ok 50-60 min w 180st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak