Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na spodzie z biszkoptów

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopty paczka
masło 100 g
ser biały 1 kg
żółtko jajek 6 szt
cukier 1 szkl
budyń śmietankowy 2 szt
mleko 1 szkl
śmietana kremówka 0,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na spodzie z biszkoptów

Żółtka utrzeć na puszystą masę z cukrem. Śmietanę ubić. Ser wymieszać lub miksowac na wolnych obrotach z żółtkami, mlekiem, smietana i budyniami. Biszkopty wrzucić do blendera razem z masłem i miksować. Powstałym "ciastem" wyłożyc spód tortownicy. Na spód wylać mase serową. Piec ok 50-60 min w 180st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak