Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik na spodzie orzechowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 140 gram
golden syrup 2/3 szklanki
cukier brązowy 1 łyżka
jaja 6 sztuki
brązowy cukier 1 szklanka
mąka 2 łyżki
kremówka 2/3 szklanki
ekstrakt z wanilii 1 łyżeczka
orzechy włoskie 1,5 mielone
herbatniki 2 pełnoziarniste
ser biały 750 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: sernik na spodzie orzechowym

Kroki postępowania

1
Ciasteczka kruszymu na piach, mieszamy z masłem rozstopionym (ok 1/3 szklanki masła).
Wymieszane składniki wyłożyć na dno tortownicy.Podpiec przez 6 minut w temp.175 st.
Krok 1 - sernik na spodzie orzechowym foto
2
Golden syrop, resztę masła, 1 łyżkę cukru brązowego, 2 jaja,orzechy i wanilię wymieszać, po czym zagotować do zgęstnienia, ciągle mieszać aby masa nie przypaliła się. Tak uzyskaną masę wylać na podpieczony spód. Odstawić.
Krok 2 - sernik na spodzie orzechowym foto
3
Zmielony ser ubić, dodając stopniowo cukier, mąkę i 4 jaja wbijane jedno po drugim. Na końcu wlać kremówkę i ekstrakt, zmiksować.
Masę serową wylać na masę orzechową.
Piec 1 h w 175 stopniach. Smacznego!
Krok 3 - sernik na spodzie orzechowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 08.04.2013 20:28
wygląda przepysznie
janek64 22.02.2013 09:53
Uwielbiam serniki a ten jest pyszny :)
Alex_M 19.02.2013 18:31
super!
kokoszka
kokoszka 18.02.2013 21:14
dobre
gosia1988 18.02.2013 21:07
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak