Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik na śnieżkach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty okrągłe
śnieżka na mleko 4 sztuki
galaretka cytrynowa 1
galaretka agrestowa 1
ser trzy krotnie zmielony 700 gr
cukier wanilinowy
cukier 6 łyżek
kawa rozpuszczalna 1/2 łyżeczki
cappucino 5 łyzek
galaretka truskawkowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: sernik na śnieżkach

1 warstwa biszkopty układamy na spód blachy 2 warstwa: zółta galaretkę rozpuszczamy w szklance wody( gdy lekko stężeje) ubijamy 1 śnieżkę i dodajemy do niej galaretkę kawę inkę i cappuccino- miksujemy chwile by składniki się połączyły. wylewamy na biszkopty; 3 warstwa 2 śnieżki ubijamy i dodajemy do niej ser, cukier waniliowy, cukier miksujemy do uzyskania gładkiej masy. w międzyczasie przygotowujemy żelatynę gdy ostygnie a masa będzie gładka dolewamy ja powoli i chwile jeszcze miksujemy. wylewamy na masę cappuccino 4 warstwa zielona galaretkę rozpuszczamy w szklance wody i postępujemy tak jak z zółta gdy lekko stężeje ubijamy śnieżkę i dodajemy do niej galaretkę i gotowa masę wylewamy na wierzch. 5 warstwa: 2 czerwone galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wody i gdy przestygną i lekko zaczną się ścinać wylewamy na sam wierzch. sernik gotowy ja dodatkowo ozdobiłam go bita śmietana

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 11.12.2012 09:35
extra
kaja1991 07.09.2012 08:24
polecam , masa kawowa pyszna
kaja1991 04.09.2012 22:04
bardzo smaczne na upalne dni

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak