Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na piernikowym spodzie z cynamonową polewą.
2.Masło lub margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę,stopniowo wbijamy po jednym jajku i ucieramy,wsypujemy budynie w proszku i proszek do pieczenia,dodajemy ser i całość dokładnie ucieramy.Na koniec wsypujemy rodzynki i mieszamy. Masę serową wykładamy równomiernie na ciasto.
3.Ciasto pieczemy w temperaturze 170 stopni przez około 80 minut do zrumienienia.Upieczony sernik studzimy.
4.Kakao,cukier i cynamon przekładamy do garnka,dodajemy odrobinę gorącej wody,tak żeby powstała gęsta papka,dodajemy masło lub margarynę.Polewę gotujemy kilka chwil na małym ogniu cały czas mieszając,następnie zdejmujemy z ognia i mieszamy aż polewa będzie gęsta i szklista.
5.Gotową polewą polewamy sernik i odstawiamy do zastygnięcia.