Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na orzechowym spodzie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 20 dag
roztopione masło 10 dag
cukier puder 10 dag
jajko 5
sok z cytryny 1/2 cytryny
aromat waniliowy do smaku
kiwi do smaku
biały ser 50 tłusty
orzechy włoskie 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na orzechowym spodzie

Wymieszać pokruszone herbatniki z orzechami i roztopionym masłem. Tak przygotowanym ciastem wylepić tortownicę. Zmielony ser utrzeć na puszystą masę, dodając stopniowo żółtka, cukier, sok z cytryny i aromat waniliowy. Następnie delikatnie wymieszać z ubitą pianą z białek. Wyłożyć masę na spód tortownicy.Wstawić na 40 minut do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni C. Ostudzony sernik udekorować plasterkami kiwi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monisia1977 01.09.2013 07:24
fajnie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak