Przepis i sposób przygotowania na: sernik na maskarpone i mleku kokosowym z sosem truskawkowym
Do robota kuchennego wrzucić serek mascarpone, cukier, jaja i mleko kokosowe, połączyć składniki. Dodać aromat i budyń zmiksować na gładką masę.
Jeśli forma tego wymaga natłuścić. Na dno pokruszyć biszkopty. Wlać masę serową. Piec pierwsze 30 minut w 160 stopniach, kolejne 20 minut w 150-140. Zostawić w piekarniku aż będzie letni, wtedy wyjąć z formy i gdy ostygnie wstawić do lodówki najlepiej na noc.
Truskawki większe przekroić i razem z poziomkami wsypać do wrzątku. Dodać trochę cukru do smaku. Skrobię ziemniaczaną lub kukurydzianą wymieszać z małej ilości zimnej wody, dodać do owoców, zamieszać. Odstawić z gazu jak tylko zgęstnieje. Odstawić do ostygnięcia.
Sernik pokroić w na kawałki i przed podaniem polać sosem z owoców.
Gotowe, smacznego.