Sernik na kruchym spodzie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    2 szkl
  • cukier

    1/2 szkl
  • masło lub margaryna

    3/4 kostki
  • żółtka

    2 szt
  • śmietana

    2 łyżki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka płaska
  • masa

  • ser

    1 1/2 kg na serniki
  • śmietana

    1 1/2 szkl
  • cukier

    2 szkl
  • budyń śmietankowy

    2 op
  • żółtka

    5 szt
  • białko

    7 szt
  • masło

    1/2 kostki
  • aromat

    dowolny
  • Dodatki:

  • mąka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagniatamy składniki na ciasto i wylepiamy nim przygotowaną dużą blaszkę. Oprószamy mąką.
Białka lekko ubijamy. Śmietanę ubijamy na sztywno. Masło, żółtka i cukier razem miksujemy, dodajemy ser i budynie. Wszystko łączymy. Na koniec dodajemy śmietanę i białka. Mieszamy łyżką.
Masę wykładamy na przygotowane ciasto i pieczemy ok 60 min w 180 stopniach.
Ciasto schłodzić i można polać polewą czekoladową.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jagoda5913 28.06.2017 00:34
piękny wyszedł
Ewa Wojtaszko 27.06.2017 22:44
przepyszny !
Ola1young 27.06.2017 20:03
pyszniutki :)
agnieszka214 27.06.2017 20:00
Sernik lubię bardzo z kawa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat