Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na kruchym spodzie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szkl
cukier 1/2 szkl
masło lub margaryna 3/4 kostki
żółtko jajek 2 szt
śmietana 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka płaska
masa
ser 1 1/2 kg na serniki
śmietana 1 1/2 szkl
cukier 2 szkl
budyń śmietankowy 2 op
żółtko jajek 5 szt
białko 7 szt
masło 1/2 kostki
aromat dowolny
Dodatki:
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na kruchym spodzie

Zagniatamy składniki na ciasto i wylepiamy nim przygotowaną dużą blaszkę. Oprószamy mąką.
Białka lekko ubijamy. Śmietanę ubijamy na sztywno. Masło, żółtka i cukier razem miksujemy, dodajemy ser i budynie. Wszystko łączymy. Na koniec dodajemy śmietanę i białka. Mieszamy łyżką.
Masę wykładamy na przygotowane ciasto i pieczemy ok 60 min w 180 stopniach.
Ciasto schłodzić i można polać polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 28.06.2017 00:34
piękny wyszedł
Ewa Wojtaszko 27.06.2017 22:44
przepyszny !
Ola1young 27.06.2017 20:03
pyszniutki :)
agnieszka214 27.06.2017 20:00
Sernik lubię bardzo z kawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak