Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka pszenna
1,5 szkl. -
cukier
1,5 szkl. -
kakao
3 łyżki -
margaryna
1 kostka -
proszek do pieczenia
3 łyżeczki -
cukier waniliowy
1 łyżeczka -
jajko
4 szt. -
woda
5 łyżek -
masło
1,5 kostki -
jajko
8 szt. -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka -
twaróg
1 kg
Sposób przygotowania
Do reszty dodać mąkę, proszek do pieczenia i pianę z białek. Wlać do formy.
Ser: 1 kg sera, 1 p masła + 0,5 p margaryny roztopione, 8 - 10 jajek (białka oddzielić od żółtek) żółtka utrzeć z 1,5 szkl. cukru, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, skórkę lub zapach pomarańczowy.
Ser zmieszać mikserem z tłuszczem, żółtkami i mąką i 1 łyżeczką proszku do pieczenia, na koniec dodać pianę z białek.
Piec 60 min w 200 st.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się