Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na ciemnym i jasnym cieście

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 50 dkg
margaryna kostka
żółtko jajek 7 szt
śmietana 2 łyżki
cukier puder 20 dkg
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
ser biały twarogowy 1 kg
cukier puder 20 dkg
białko 7 szt
budyń waniliowy opakowanie
śmietana 18 proc szklanka
cukier waniliowy opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na ciemnym i jasnym cieście

Masa serowa:
Ser w kostkach mielimy przez maszynkę,dodajemy śmietanę i cukier waniliowy. Białka ubijamy z cukrem pudrem,wsypujemy budyń i dodajemy pianę do masy serowej.

Ciasto:
Składniki ciasta zagniatamy,dzielimy na trzy części, do jednej z nich dodajemy kakao.

Wykładamy do formy warstwami: ciasto ciemne (wałkujemy),masa serowa, ciasto jasne (trzemy na tarce),masa serowa, ciasto jasne. Pieczemy 25-30 minut. Posypujemy ostudzone ciasto cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia36 09.10.2013 22:39
Pyszny sernik upiekłaś :)
Aannkaa82 25.03.2013 13:57
Na pewno pyszny.
Bernadeta1 19.01.2013 10:22
wygląda pysznie
mysza75 21.12.2012 15:32
Jaki fajny i smaczny :-)
eliza135 28.11.2012 18:16
pychotka
Kate131 15.11.2012 09:21
wygląda super
rjustysia 12.11.2012 12:12
wygląda bardzo smacznie, ta warstwa jasnego ciasta w środku to świetny pomysł, od razu wyróżnia ciasto wśród innych serników
Magula 08.11.2012 09:39
wyglada bardzo apetycznie
Botwinka 06.11.2012 08:42
pycha
Kasnaj 03.11.2012 19:26
cudny ! musi być pyszny
Katarzyna87 03.11.2012 17:50
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak