Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na biszkoptach

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 1 kg
jajko 5 sztuk
masło 125 gram
cukier 3/4 szklanki
cukier waniliowy 2 łyżki
budyń waniliowy 1 opakowanie
biszkopty okrągłe 1 opakowanie
cukier puder kilka łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na biszkoptach

Kroki postępowania

1
Żółtka jaj oddzielić od białek.
Krok 1 - Sernik na biszkoptach foto
2
Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli.
Krok 2 - Sernik na biszkoptach foto
3
Żółtka zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Do masy dodać stopniowo pokrojone na mniejsze kawałki miękkie masło i dalej ucierać. Następnie dodawać stopniowo po łyżce ser i miksować aż składniki się połączą. Dodać proszek budyniowy i dokładnie wymieszać.. 
Krok 3 - Sernik na biszkoptach foto
4
Do masy powstałej z sera dodać ubite białka i delikatnie wymieszać.
Krok 4 - Sernik na biszkoptach foto
5
Formę pokryć papierem do pieczenia, ułożyć na dnie biszkopty i wylać masę, następnie wyrównać powierzchnię łyżeczką.
Krok 5 - Sernik na biszkoptach foto
7
Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 st. przez około 50 minut. Po tym czasie należy wyłączyć piekarnik i pozostawić w nim sernik jeszcze na około 15 minut po czym wyjąć i ostudzić. Posypać cukrem pudrem.
Krok 6 - Sernik na biszkoptach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 06.01.2017 15:46
Bardzo dobry.
MonikaW 06.01.2017 15:09
czy można użyć serka z wiaderka?
dodi 06.01.2017 12:01
pyszny sernik
Krzysztof15 06.01.2017 08:41
bardzo smaczny
jagoda5913 06.01.2017 00:26
super sernik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak