Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na biszkoptach

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopty 1 opakowanie (podłużne)
ser biały 1 kg (z wiaderka naturalny)
jajko 7 szt
cukier 1 i 1/2 szklanki
budyń waniliowy 2 szt
mleko 200 ml
olej 125 ml
przyprawy 50 g (do sernika)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na biszkoptach

Biszkopty układamy na dno blaszki (25x25x7).
Białka ubijamy ze szklanką cukru.
Żółtka ucieramy z ½ szklanki cukru, dodajemy partiami ser, budyń (suchy), olej, przyprawę i mleko. Dokładnie wyrabiamy, mieszamy z ubitą na sztywno pianą (masa ma być lejąca). Masę wylewamy na biszkopty, pieczemy 2 godziny w temperaturze 130°C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madzai 30.12.2015 20:26
po prostu pycha :)
agnieszka214 30.12.2015 19:53
Lubię serniczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak