Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na biszkoptach

2.0
(5)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

budyń waniliowy 1 sztuka
jajko 4 sztuki
aromat waniliowy 12 kropli
biszkopty okrągłe 20 sztuk
margaryna 125 gramów
cukier 0,5 szklanki
ser biały 700 gramów

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na biszkoptach

Ser biały rozetrzeć mikserem z 4 żółtkami. Następnie dodać rozpuszczoną margarynę i cukier. Zmiksować do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodać budyń waniliowy oraz aromat do smaku. Na koniec dodać pianę ubitą z 4 białek. Delikatnie wymieszać.

Tortownicę wyłożyć okrągłymi biszkoptami. Wylać na to ser. Piec około godziny w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 07.11.2012 13:31
pysznosci
Henryka2 04.09.2012 14:51
Pomysłowy spód. Nie lubię tradycyjnych spodów, a ten musi być mięciutki i lekki.
teresa18 03.09.2012 17:23
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak