Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na biszkopcie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
jajko 4 szt
mąka pszenna 1 szkl
mąka ziemniaczana 1 łyżka kopiasta
cukier 3/4 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masa
ser 1 wiaderkp na serniki
cukier 1 szk
masło 1/2 kostki
Żelatyna wieprzowa Prymat 4-5 łyżeczek
śmietana 1 op Śnieżki
aromat
Dodatki:
masa krówkowa
poncz kawowy
polewa czekoladowa
biszkopty okrągłe

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na biszkopcie

Jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę. Dodajemy ok 3 łyżki wody i mąki połączone z proszkiem do pieczenia. Przekładamy do przygotowanej dużej blaszki i pieczemy ok 30 min w 180 stopniach. Ciasto studzimy i nasączamy ponczem.
Żelatynę rozmieszać w małej ilości gorącej wody i przestudzić. Cukier zmiksować z masłem i dodać ser. Śnieżkę przygotować wg przepisu na op i połączyć z serem. Na koniec dodać aromat i żelatynę.
Masę serową wyłożyć na ciasto i wyrównać. Posmarować masą krówkową i przykryć biszkoptami ja miałam malutkie(można biszkopty maczać w ponczu).
Polać polewą czekoladową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 03.04.2017 08:24
apetyczne ciasto
Babeczka35 03.04.2017 06:45
Smakowite ciasto.
Mniam 02.04.2017 20:03
Z chęcią bym spróbowała taki sernik, bo na pewno był pyszny.
mirosława4 02.04.2017 19:27
piekłam kiedyś był smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak