Sernik mascarpone

Sernik mascarpone

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • herbatniki

    450 g
  • mascarpone

    250 g
  • twaróg

    400 g
  • jajka

    4 szt
  • masło

    110 g
  • mąka

    3 łyżki
  • czekolada gorzka

    300 g
  • cukier

    40 g
  • cukier wanilinowy

    1 łyżka
  • orzechy włoskie

    0,5 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Herbatniki poruszyć lub zmiksować. Zagnieść je z masłem, z jednym jajkiem i mąką. Masę wylepić wyłożoną papierem do pieczenia tortownicę. Piec 9 minut w 180°C. Czekoladę roztopić na parze i przestudzić. Jajka utrzeć z cukrem, dodając stopniowo czekoladę. Serek zmiksować z twarogiem i połączyć z masą czekoladową. Masę rozmasować na cieście, wyrównać wierzch. Sernik piec 50 minut w 180°C. Ostudzić. Posypać zmiksowanymi orzechami włoskimi.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Noruas

18.12.2012 18:59
apetyczny przepis :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat