Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik marmurkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukru 12,5 dag
jajko 2
czekolady 100 gram
masła 20 dag
jajko 3
cukru 25 dag
mąki 12,5 dag
aromat rumowy 3 krople
twaróg 500 (na sernik)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik marmurkowy

Składniki masy jasnej (pierwsze trzy produkty - twaróg, aromat, cukier, jajka) zmiksować na gładki krem mikserem na wolnych obrotach. Przygotować masę ciemną – pokruszoną czekoladę i masło roztopić w rondelku cały czas mieszając – po uzyskaniu gładkiego kremu zdjąć z ognia. Przesiać mąkę. W misce ubić jajka z cukrem, dodać sos czekoladowy – wymieszać, dodać przesianą mąkę i znowu wymieszać. Do natłuszczonej formy wlać 3/4 ciasta czekoladowego, na wierzch wlać krem serowy a następnie resztę ciasta czekoladowego. Trzonkiem łyżki delikatnie wymieszać ciasto by powstał marmurkowy wzór. Piec w rozgrzanym do 180 st. piekarniku przez 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak