Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik malinowy z maślanką i białkami

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg tłusty 450
serek wiejski 250 g
białko 1 szkl.
maślanka gęsta 2 szkl.
cukier kryształ 1 szkl.
olej roślinny 75 ml
kisiel malinowy 2 op.
biszkopty okrągłe 1 op.
kasza manna 1/2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik malinowy z maślanką i białkami

Kroki postępowania

1
Ser twarogowy i serek wiejski przełożyć do miski i rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków.
Krok 1 - Sernik malinowy z maślanką i białkami foto
2
Dodać maślankę i białka, razem rozetrzeć, a następnie zmiksować na jednolitą masę.
Krok 2 - Sernik malinowy z maślanką i białkami foto
3
Następnie dosypać cukier i sypki kisiel - ponownie zmiksować.
Krok 3 - Sernik malinowy z maślanką i białkami foto
4
Na końcu masę serową połączyć z olejem i wymieszać dosypując kaszkę mannę.
Krok 4 - Sernik malinowy z maślanką i białkami foto
5
Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć biszkopty na dnie oraz wzdłuż rantu. Wlać masę serową.
Krok 5 - Sernik malinowy z maślanką i białkami foto
6
Na dnie piekarnika ustawić naczynie żaroodporne z wodą.
Piec ok.60 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 165-170*C.
Ostudzić i schłodzić przed podaniem.
Krok 6 - Sernik malinowy z maślanką i białkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak