Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik Low Carb

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg zmielony 500 gram
odżywka białkowa 100 gram
jajko 6 sztuk
rodzynki 30 gram
kakao 2 łyżki
ksylitol 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik Low Carb

Przemielić twaróg. Ja przemieliłam 2 razy, ale raz wystarczy. Białko oddzielić od żółtek. Rodzynki namoczyć w gorącej wodzie. Zółtka zmiksować w mikserze, białko ubić na sztywno. Do zmiksowanych żółtek dodać twaróg i ponownie zmiksować. Następnie do uzyskanej masy dorzucić odżywkę białkową ( ja użyłam OLIMP ORANGE-PASSIONFRUIT ), ubite białka, skruszony słodzik oraz rodzynki po wcześniejszym odlaniu wody. Ponownie zmiksować. Uzyskaną masę podzielić na 2 porcje. Do jednej porcji dodać kakao i już ostatni raz zmiksować.
Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć pierwszą i drugą część masy.
Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Piec ok. 50 min.
Po pieczeniu nie otwierać od razu piekarnika bo sernik mocno opadnie. Poczekać kilkanaście minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 22.01.2017 15:17
smaczny sernik :)
gusia1000 21.01.2017 00:00
Smaczne ciasto.
mirosława4 20.01.2017 11:32
ciekawy przepis
Edita 20.01.2017 10:49
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak