Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puszysty sernik królewski

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 1.5 kg
rodzynki garśc
jaja 10 szt
cukier puder 50 dag
proszek do piecz 2 łyżeczki
budyń śmietankowy 2 szt
cukier wanilinowy 2 szt
masło 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Puszysty sernik królewski

Kroki postępowania

1
ser zmiel dwa razy w maszynce do mielenia mięsa.
Krok 1 - Puszysty sernik królewski foto
2
rodzynki zalej wrzątkiem i parz 5 minut,następnie odcedź.
Krok 2 - Puszysty sernik królewski foto
3
Margarynę utrzyj z cukrem,dodawaj po żółtku jaja,cukier waniliowy,proszek do pieczenia,budynie oraz po łyżce sera.Na koniec dodaj ubitą pianę z bialek i rodzynki.Wymieszaj masę.
Krok 3 - Puszysty sernik królewski foto
4
przełóż masę serową do natłuszczonej blachy i piecz sernik około 2 godz w temp 200 st.
Krok 4 - Puszysty sernik królewski foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak