Sernik królewski

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • palma

    1 kostka
  • jaja

    10
  • puder cukier

    1 szklanki
  • mąka

    2 szklanki
  • proszek do pieczenia

  • twaróg

    1 kg
  • cukier wanilinowy

    1
  • rodzynki

  • kakao

  • budyń śmietankowy

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

w misce utrzec 1 palmę szklanka cukru pydru 5 żółtek,po trochu dodając mąkę i 3 łyżki kakao, 1,1/2 łyżeczki proszku do pieczenia wszystkie składniki dokładnie wymieszac i podzielic na 2 części jedną częśc wyłoży do odłużnej blachy ,wcześniej wysmarowanej tłuszczem na tą masę posypac rodzynki. Zrobic następną masę serową do miski wbic 5 żółtek 1 cukier waniliowy i zmielony twaróg i trochę cukru oraz 1 budyń śmietankowy dobrze wymieszac pod koniec ubic białka na sztywną piane i połączyc z serem wymieszac i wylac na masę kakaową,na górę posypac drugą częśc masy kakaowej.Włożyc do nagrzanego piekarnika piec około 1 godziny w temperaturze 180*C

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
misia53 25.05.2011 12:31
kocham serniczki
Agnieszka_B 28.03.2011 12:24
sernik to moje ulubione ciasto, a twój wygląda idealnie:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat