Sernik kremowy z żurawiną bananowy

Sernik kremowy z żurawiną bananowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • słodzik w proszku

    2 łyżki
  • jajko

    2 szt
  • białko

    1 szt
  • jogurt naturalny

    0,5 szklanki
  • żurawina

  • twaróg

    500 (chudy)
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sernik kremowy z żurawiną bananowy

Żółtka oddzielić od białek. Ser utrzeć z żółtkami, słodzikiem i aromatem. Następnie dodać skrobię i jogurt. Miksować całość przez 5 minut. W tym czasie ubić białka na niezbyt sztywną pianę. Wraz z żurawiną wmieszać ją łyżką do masy serowej. Przełożyć ciasto do wyłożonej papierem do pieczenia małej tortownicy. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok. 45 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Renataj 09.03.2012 20:55
Suszona żurawina - fajna alternatywa dla tradycyjnych rodzynek
Katarzyna/kate1980 13.08.2011 21:52
skrobię? a nie ma jej w składnikach
Emilia22 11.08.2011 14:53
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat