Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik korzenny

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
margaryna 1/2 kostki
jajko 2 szt
cukier 3/4 szkl
mleko 200 ml
mąka 40 dag
kakao 3 łyżki
jajko 4 szt
margaryna 1/2 kostki
cukier 1/2 szkl
budyń waniliowy 2 łyżki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 3 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
ser biały 1/2 (twarogowy)
ser

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik korzenny

Kroki postępowania

1
Jajka utrzeć z cukrem , dodać mąkę wymieszaną z sodą , kakao i przyprawą do piernika.
Krok 1 - Sernik korzenny foto
2
Ciągle ubijając wlać mleko ,
Krok 2 - Sernik korzenny foto
3
a następnie rozpuszczoną i ostudzoną margarynę.
Krok 3 - Sernik korzenny foto
4
Żółtka utrzeć z cukrem , dodać zmielony ser, budyń i roztopiona ostudzoną margarynę.
Krok 4 - Sernik korzenny foto
5
Białka ubić na sztywną pianę i wymieszać z masą serową.
Krok 5 - Sernik korzenny foto
6
Do blachy wyłożonej papierem wlewam ciasto zostawiając kilka łyżek , następnie wylewam masę serową i resztę ciasta.
Krok 6 - Sernik korzenny foto
7
Sernik piekę około godziny w temp 180 stopni
Krok 7 - Sernik korzenny foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 27.12.2013 19:45
przepyszny serniczek
idealme 27.12.2013 19:22
pyszności! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak