Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik kokosowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

cukier 1 szkl
cukier waniliowy 1 opakowanie
śmietana 3 łyżki
kakao 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
masło 20 dkg
mąka 3 szkl
żółtko jajek 2

Masa serowa

ser biały 1 kg
masło 20 dkg
cukier 2 szkl
jajko 6
grysik 6 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
wiórki kokosowe 10 dkg
cukier waniliowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik kokosowy

Wszystkie przygotowane składniki dajemy na stolnicę i wyrabiamy ciasto. Dajemy do lodówki na pół godziny, aby się schłodziło. Rozkładamy na wysmarowaną blaszkę.
Masa; Białka ubijamy na sztywno . Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym oraz z żółtkami. Następnie dodajemy grysik wymieszany z proszkiem do pieczenia oraz kokosem. Zmielony ser a na końcu ubite białka.
Masę serową dajemy na przygotowane ciasto i pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. 170 stopni ok. 50-60 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justi2401 28.04.2015 18:19
Uwielbiam serniki ;)
marenka 28.04.2015 17:46
muszę też zrobić taki serniczek....;-)
iskierka.ag 28.04.2015 17:07
Oooo uwielbiam kokosy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak