Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik kokosowo-czekoladowy

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kakao 3 łyżki
czekolada gorzka 50 g
budyń czekoladowy 70 g
Biszkopty 150 g
masło 1 łyżka
śmietana kremówka 2 łyżki
krem kokosowy 100 g
wiórki kokosowe 50 g
jajko 5
cukier puder 180 g
twaróg 1 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: sernik kokosowo-czekoladowy

Biszkopty pokruszyć, wymieszać z łyżką masła,łyżką cukru, łyżką kakao i 1/2 łyżeczki olejku kokosowego. Wyłożyć na wysmarowaną masłem i podsypana bułką tortownice i podpiec w 180C ok.10min.
Twaróg utrzeć z cukrem, dodawać po jednym jajku i dokładnie miksować. Dodać olejek,budyń, stopioną czekoladę, 2 łyżki kakao, śmietankę i krem kokosowy.
Masę przełożyć na podpieczony spód i piec 1,5h w 180C.
Udekorować kulkami Raffaello i wiórkami kokosowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Fiffi 08.11.2012 21:11
piękne te serniczki
kate.500 07.11.2012 09:49
moje ulubione ciasto
Dorian 17.10.2012 19:06
pyszny i piekny
Ela15 25.09.2012 09:01
apetycznie wygląda
BeataJ 20.09.2012 20:11
rewelacyjnie się zapowiada
Brenia 19.09.2012 00:13
musiał być bardzo smaczny ;)
Ola1984 19.09.2012 00:07
wygląda pysznie :)
gosia1988 18.09.2012 22:29
pysznie wygląda
edi 18.09.2012 20:43
genialny;)
dorota20w 18.09.2012 20:30
pysznie !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak