Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik klasyczny

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

margaryna 125 gram
mąka 1 szklanka
cukier 1/2 szklanki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
jajko 3
olej 2 łyżki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki

Masa serowa

twaróg zmielony 1,5 kg
jajko 6
cukier puder 40 dag
masło 250 gram
mąka ziemniaczana 2 łyżki
kasza manna 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik klasyczny

Ciasto:
Margarynę i olej rozpuścić w garnku, nie gotować, dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Wylać na dużą blachę sernikową wyłożoną papierem do pieczenia.

Masa serowa:
Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Wylać na przygotowany spód z ciasta. Piec około 1 godzinę w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bryndzia93 19.03.2016 18:57
Smaczny serniczek ! :)
Ela15 12.05.2015 14:04
bardzo lubię sernik
Damiano
Damiano 05.05.2015 08:00
bardzo dobry
Jadwiga/Jaga85 04.05.2015 17:12
wygląda bardzo smacznie!
luna76 03.05.2015 18:18
moje smaki!!! :)
barbara11561 03.05.2015 17:07
świetny sernik
Konczi 03.05.2015 15:52
uwielbiam serniki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak