Sernik kładziony

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    1 kostka
  • woda

    1 szklanka
  • cukier

    1 szklanka
  • kakao

    5 łyżek
  • mąka

    2 szklanki
  • jajko

    4 sztuki
  • proszek do pieczenia

    5 łyżeczek

Ser:

  • ser na sernik

  • jajko

    4 sztuki
  • margaryna

    125 gramów
  • cukier puder

    ok. 3/4 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę, wodę, cukier i kakao roztopić, ale nie gotować. Po ostudzeniu dodać mąkę, 4 żółtka, proszek do pieczenia, a na koniec pianę z 4 białek. Całość wylać na posmarowaną tłuszczem blachę.

Przygotować ser.  Na początku margarynę utrzeć z cukrem. Dodawać po jednym żółtku, a następnie partiami ser. Całość zmiksować na gładką masę sernikową. Na sam koniec delikatnie wmieszać pianę z białek. 

Na wylane na blachę ciasto łyżkami przekładać tak przygotowany ser. 

Ciasto piec przez ok. godzinę, w temperaturze 180 stopni. 

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewelina47 19.04.2012 09:51
pyszny serniczek
Monika78 15.04.2012 17:21
ladnie wypieczony :)
Ada-Gaba 13.03.2012 21:45
pyszny
mili_kati 24.02.2012 21:33
Ja zawsze kupuje kilogramowe wiaderko sera twarogu
[email protected] 24.02.2012 15:11
fajny lecz sera brak
alaaa 24.02.2012 12:49
zabrakło w przepisie tego sera,ile ma go być,,
Kamila/kami007 24.02.2012 10:30
mmmm

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat