Przepis i sposób przygotowania na: Sernik jogurtowy z borówkami
utrzeć
z cukrem pudrem i szczyptą soli. Ucierając dodawać jajka.
Dodać czekoladę.Połączyć mąkę z proszkiem do pieczenia i
dodawać porcjami do masy. Tortownicę o średnicy średnicy 22 - 24 cm.
posmarować tłuszczem i posypać mąką. Wlać ciasto. piec w temp.180
stopni przez 25 minut. Ostudzić
2.Borówki umyć,osuszyć.
3. Żelatynę rozpuścić w 120ml gorącej wody. Jogurt połączyć
z cukrem pudrem.Ostudzoną żelatynę połączyć 3
łyżkami jogurtu a następnie wymieszać z resztą jogurtu.
4. Dodać borówki i połączyć z kremem jogurtowym.
5. Na spód czekoladowy wlać krem i wstawić do lodówki na 3 godz.