Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik jogurtowy z borówkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryny 100 g
mlecznej czekolady 100 g
cukru pudru 2 łyżki
soli 1 szczypta
jajko 3 szt
mąki 100 g
proszku do pieczenia 2 łyżeczki
Krem jogurtowy z borówkami:
jogurtu naturalnego 800 ml
cukru pudru 3/4 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżki
borówki 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik jogurtowy z borówkami

1.Czekoladę posiekać i stopić. Lekko schłodzić. Miękka margarynę
utrzeć
z cukrem pudrem i szczyptą soli. Ucierając dodawać jajka.
Dodać czekoladę.Połączyć mąkę z proszkiem do pieczenia i
dodawać porcjami do masy. Tortownicę o średnicy średnicy 22 - 24 cm.
posmarować tłuszczem i posypać mąką. Wlać ciasto. piec w temp.180
stopni przez 25 minut. Ostudzić
2.Borówki umyć,osuszyć.
3. Żelatynę rozpuścić w 120ml gorącej wody. Jogurt połączyć
z cukrem pudrem.Ostudzoną żelatynę połączyć 3
łyżkami jogurtu a następnie wymieszać z resztą jogurtu.
4. Dodać borówki i połączyć z kremem jogurtowym.
5. Na spód czekoladowy wlać krem i wstawić do lodówki na 3 godz.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

atort111
atort111 21.05.2015 09:40
jogurtowo i smacznie
Smaczna_B 13.05.2015 16:27
pyszna propozycja
Kolorowa 27.04.2015 21:07
Ciekawa propozycja ;)
tomek18 27.04.2015 18:40
bardzo smaczny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak