Przepis i sposób przygotowania na: Sernik jogurtowy a'la kakaowa zebra
Wszystkie podane składniki zagnieć na jednolite ciasto - jeśli jest zbyt suche dodać 2-3 łyżki śmietany.
Gotowe podzielić na pół - jedną owinąć w folię i włożyć do zamrażarki.
Resztę rozwałkować i wyłożyć na natłuszczoną blaszkę.
Podpiec 15 minut, aby ciasto nie było surowe.
* MASA JOGURTOWA:
Z białek ubić pianę, dodać cukier puder i żółtko, jeszcze przez chwilę ubijać.
Dolać jogurt i resztę składników (bez budyniu), wszystko zmiksować i masę podzielić na pół.
Do jednej części dodać budyń czekoladowy,a do drugiej waniliowy.
Na podpieczony spód wylewać na przemian obie masy jogurtowe.
Na wierzch zetrzeć ciasto z zamrażarki, na tarce o największych oczkach.
Upiec w piekarniku nagrzanym do 175*C przez 45-50 minut.
Kroić po zupełnym ostygnięciu - najlepiej wcześniej schłodzić ciasto w lodówce.