Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik japoński

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

mąka pszenna 300 g
cukier puder 100 g
masło 200 g
żółtko jajek 1

na masę serową

jaja 9
ser ricotta 450 g
biała czekolada 400 g

Porada

Sernik można upiec bez spodu. Wtedy polecam upiec go w kąpieli wodnej.

Przepis i sposób przygotowania na: sernik japoński

Składniki ciasta zagnieść i schłodzić ciasto w lodówce. Wylepić nim dno blaszki. Spód podpiec w 200*C przez kwadrans.Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Dodać żółtka i ucierać. Następnie dodać serek. Białka ubić na pianę i delikatnie wymieszać z masą serową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec około pół godziny, Następnie zmniejszyć temperaturę do 130*C i piec jeszcze około 30 minut. Wystudzić w piekarniku a następnie schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kolorowa 05.01.2016 16:45
Bardzo dobrze wygląda
dodi 05.01.2016 08:33
apetycznie wygląda
Ada-Gaba 04.01.2016 22:43
znakomity serniczek
Wiktoria29 04.01.2016 20:44
jeszcze takiego nie widziałam, na serku ricotta na pewno delikatny
Mama niejadka 04.01.2016 20:02
Fajny serniczek
mikrusiak 04.01.2016 19:01
super :) bardzo lubię takie ciasta :)
Mniam 04.01.2016 17:12
Na pewno by mi smakował, bo jest z białą czekoladą.
halina17 04.01.2016 16:42
Smacznie wygląda sernik.
mirosława4 04.01.2016 16:17
zapowiada się smacznie
Stenka 04.01.2016 15:37
apetyczmie wygląda
bietka 04.01.2016 15:34
smaczny serniczek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak