Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik jagodowy na zimno

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Spód sernika

herbatniki 150 g
masło 50 g

Masa serowa

serek mascarpone 500 g
jogurt naturalny 350 g
cukier 2 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 5 łyżeczek
woda zimna 50 ml
jagody 150 g

Polewa

biała czekolada 3 tabliczki

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik jagodowy na zimno


Herbatniki i roztopione,schłodzone masło zmiksować w blenderze. Spód tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia.Wyłożyć spód ciastkami i wstawić do lodówki na 30 min. Jagody zmiksować w blenderze i przetrzeć przez sitko,żeby pozbyć się pestek.Żelatynę rozpuścić w zimnej wodzie i odstawić do napęcznienia. Serek mascarpone zmiksować z jogurtem i cukrem na gładką masę. Dodawać stopniowo przetarte jagody ciągle miksując.Żelatynę podgrzać do rozpuszczenia,wymieszać z dwoma łyżkami jagodowej masy i przestudzoną wlewać lekkim strumieniem do masy wciąż ubijając. Miksujemy do uzyskania jednolitej barwy.Masę sernikową przekładamy do tortownicy i wkładamy do lodówki.Czekoladę biała rozpuszczamy w kąpieli wodnej i zimna nakładamy na masę sernikową. Sernik chłodzimy w lodówce najlepiej przez całą noc

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 29.08.2016 21:28
ale pyszności
Habibi 01.07.2016 20:59
bardzo apetyczny serniczek
bietka 01.07.2016 17:17
na sam widok ślinka cieknie :)
olkaaa 01.07.2016 16:43
bardzo lubię
Janina 01.07.2016 16:18
Pyszności;))
Wiesława1 01.07.2016 15:05
Pyszny serniczek
Krzysztof15 01.07.2016 14:53
bardzo smaczny
Grazyna0211 01.07.2016 11:55
smaczny deser
mirosława4 01.07.2016 11:51
zjadłabym kawałek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak